Vallan mielenkiintoinen otsikko! Tässä vähän selitystä: 

Sesille päätin opettaa SchH-kisojen C-osuuden toimimalla itse niin ohjaajana kuin maalimiehenäkin. Tarkoitus on saada homma näyttämään oikealta, ei opettaa koiralle vietinvaihtoja eikä edes hihaan puremista. Hihan sijasta käytössä on purutyyny, Sesin suuri rakkaus. Treenailtu on jotain simppeleitä juttuja, ja yrityksen ja erehdyksen kautta on mulla alkanut muotoutua mielessä kuva siitä, miten homman toteutan.

Risteily ja selkäkuljetus on jätettävä luonnollisesti pois, koska minähän en voi olla kahdessa paikassa yhtä aikaa. Toki purutyynyn vois jättää piiloon, mutta ei meillä ole piilojakaan.. Suoritus aloitetaan siis koiran saapumisesta piilolle haukkumaan. Tässä jätän Sesin istumaan ja vapautan haukkumaan haukkukäskyllä. Haukkumasta koira sivulle, seuraaminen, maahanmeno ja minä siirry tyynyineni jonkun matkan päähän. Näytän koiralle tyynyn ja lähden juoksemaan. Pysähdys, irroitus (käsky?) ja vartiointi. Hyökkäys, kuormitus, irroitus (käsky?) ja vartiointi. Koira sivulle.

Tuohon asti on selvät sävelet. Pitkän liikkeen toteutusta vielä mietin, että teenkö sen vaan vapauttamalla koiran puruun, vai otanko juoksun ym. mukaan. Treenataan sen verran yleisellä paikalla, että ihan en kehtais "juosta koiraa kohti kuormittaen sitä valelyönneillä ja karkotushuudoilla"..! No, mietitään saadaanko tosta joku vähemmän huomiota herättävä versio aikaseks.

Tämmöstä siis Sesille. Tää on sitä touhua, mistä tuo koira nauttii selkeästi eniten. Sesin mielestä maailmasta ei löydy mitään ihanampaa, kuin "saalispurupelleily" emännän kanssa. 

 

Näyttelytreeniä otettiin sitten tuon pikku puudelin eli Kelmin kanssa. Tähtäimessä on Kehvelin eka mätsäri 30.4. Kihniössä. Liikkeestä seisomaan jäämistä ollaan treenattu joitain kertoja, eikä Kelmi enää tarjoa istumista niin helposti. Merkkinä näyttelytreenille on ohut hihna, joka asetetaan heti korvien taakse. Edetty ollaan jo siihen vaiheeseen, että Kelmi seisoo hetken hihnan ollessa kireällä ja namin kauempana kuonosta, ts. koira ei mutusta sitä vaan katsoo namikättä. Eilen otettiin juoksutustakin mukaan, ja ihan kelvollisesti tuo tuntuu menevän. Nyt vaan odotellaan, että saadaan Eijasta ja Ruskasta treeniseuraa. Oppii Kelmi siihen, että toinen koira juoksee sen takana, ja saadaan joku katsomaan, miltä Kelmin esiintyminen näyttää. 

Epiksiin koitan Kelmin kanssa päästä lauantaina. Sesillä on tiedossa toko-kokeet 15.5., paikkamakuu näkösuojan kans edelleen vaiheessa, mutta estehyppyä (sitä paluuhyppyä..) ollaan treenailtu kotosalla. Ehkä tässä päästäis kohta Viitapuistoon treenaamaan porukassa, tänään siellä oli enää 15cm lunta.