Eilen otettiin molemmille sisällä pikku tottikset. Kelmille sivulletuloja, seuraamista ja täyskäännöksiä. Sesille kaukokäskyjä istu-maahan. Kaksi sarjaa molemmille, toisen treenatessa toinen odottaan eteisessä oven takana.

Kelmille on ilmestynyt sivulletulossa outo juttu: jää selän taakse kuikkimaan. Vai oliko tää jo kesällä? En muista. Otettiin sitten imutuksella seuraamista ja saksalaisia täyskäännöksiä, joissa pysähdyin ja palkkasin heti kun koira oli kiertänyt takas namiin kiinni ja istunut. Ehkä tällä tavalla korjaantuis toi selän takana kuikkiminen? Into puuhata oli ihan kiva, laumavietillä palkkaaminen on Kelmille tärkeää. Vauhtiakin saatiin lisää, kun emäntä toimi reippaammin.

Sesi taas... Eka sarja oli jotain siihen suuntaan ja asenne, että tehdään ny sitte. Toisella sarjalla -kun oli käynyt oven takana odottamassa- oli ihan eri koira; vanha "mustasukkaisuustemppu" on Sesille edelleen tehokas. Minä vaan, miten voi ihminen olla niin TYHMÄ, ettei palkkaa heti nousseesta vireestä vaan vaatii täydellistä suoritusta, mikä heti laskee virettä?!! Idiootti emäntä, taas kerran. No, ens kerralla viisaammin.

 

Tänään sit käytiin omassa koirapuistossamme (=ikivanha, sammaloitunut tenniskenttä) vähän pelailemassa. Kelmi on erilainen kuin Sesi siinä, että vierekkäin kävellen ja patukkaa edellä potkien se ei niin innostu, mutta tolppaan laitettuna saalistaa hyvin. Sesillä homma menee toisinpäin, tänäänkin kun se vihdoin alkoi tolpassa saalistaa, niin haukkua tuli sekaan. Molemmilla sujui kanavointivaihe paremmin kuin muistaakseni koskaan ennen; Kelmi hölkkäsi nätisti hihnassa ympyrää ja Sesi ei tarvinnut edes hihnaa, se juoksi laajaa ympyrää patukka suussa ja napitti mua samalla hiiirmu onnellinen ilme naamallaan. Ihku mussukka. :-)

Sesin kanssa otettiin haukkutottista idealla läppä auki - läppä kiinni - läppä auki jne. Toimii kuin ajatus; emäntä sanoo kettu=hurjaa haukkua, emäntä sanoo sivu=turpa menee umpeen ja alkaa vietikäs seuraaminen. Seuratessa tosin oli poikittamista, tämä tulee Sesille aina vietin noustessa. Mitä neitiä vilkaisin sen seuratessa, niin oli hauskasti hampaat esillä. Palkalle kun laskin, niin se oli jonkin sortin konfliktissa eikä purrut.

Oon tässä leikitellyt ajatuksella, että jos alettais TOKOa varten hakemaan joidenkin tuomareiden kaipaamaa innokkuutta tätä kautta. Mitähän ne tuumais suu auki ja hampaat paljaana hommia tekevästä koirasta,joka vielä käsketään haukkumaan raivoisasti pari kertaa suorituksen aikana? On siinä ainakin intoa sillon, muttei ihan TOKO-tuomareiden tahtomaa varmaan... ;-D

Jaa-a, kyllä meitin pitää päästä taas pitkästä aikaa jonkun viisaamman ohjaukseen näitten piskieni kanssa. Ens viikolla pitäis järjestyä rahoitus ajokortin viimeiseen maksuerään ja sit saisin ajettua ne kymmenisen puuttuvaa ajotuntia. Teoriaa kun vielä jaksais kertailla, niin pääsis nopeesti inssiä jännäämään. Ja sitten kerjuulle, jotta sais autonkin. Ja sitten, sitten pääsis VIHDOIN itse kulkemaan treeneissä ja koirariennoissa! :-D