Kelmi eka. Eli agility on aloitettu kesällä, kerta viikkoon treenit paitsi joulukuu, milloin oli taukoa. Lokakuussa siirryttiin maneesiin Osaralle, mitään vaikutusta ei Kelmiin ollut maneesissa treenaamisella, hyvin pysyi pääkoppa kasassa ja hommat tehtiin samaan malliin kuin ulkotreeneissäkin. Mainiota!  

Treenatut esteet:

Aita: käsky "hop", osaa myös kiertää aidan takaa käskyllä "kierrä", aitoja otettu joka treeneissä paljon, hyppää hyvin ja osaa lukea etäisyyksiä, rimat kolisseet vain 2-3 kertaa 

Putki: käsky "putki", suorittaa esteen tosi varmasti, osaa hakea putken myös kauempaa ja eri kulmista

Kepit: käsky "kep", ei treenattu kovin paljon, suoritustapa alkaa hahmottua

Keinu: ei vielä käskysanaa, treenattu yhden kerran, annettu itse liikuttaa estettä, lupaavan tuntuinen alku

Puomi: käsky "kiipee", otettu lähinnä kontakteja ja esteen suoritustapaa, sujuu ok

Pussi: käsky "pussi", treenattu aika paljon, suoritustapa hallussa, joskus jänskättää pussiosaa, mutta suorittaa silti, osaa hakea pussille eri kulmista

A-este: käsky "aaa", treenattu muutama kerta, ihan ok menee

Pituus: käsky "yli", treenattu muutama kerta, suorittaa hyvin

Muuri: käsky "muuri", treenattu pari kertaa käyttäen hop-käskyä, ei ongelmia

Rengas: käsky "rengas", treenattu useampi kerta, huolellisella ohjaamisella suorittaa hyvin, muutamia kertoja tullut "välistä"

Pöytä: käsky "pöytä"

Olikos niitä esteitä vielä muitakin? No, ohjauksessa harjoiteltu ainakin valssausta ja takaaleikkausta, joista jälkimmäinen sujuu paremmin. Valssauksessa vauhti hidastuu/pysähtyy. 

Kelmillä on hyvä työmoraali agilityssa, vaikka vire ei (vielä?) nousekaan kovin korkealle. Parissa treenissä on ollut jo vauhtiakin mukana. Aina se on innoissaan, kun tietää mihin ollaan menossa. Ajattelin kytkeä mukaan virityssanan "pomppimaan". Palkka on ollut varsin kohdillaan, ruokaa 90%, jos on paineustunut niin purettu taisteluleikillä, pari kertaa heittänyt lelun esim. putkesta tullessa. Ja laumaviettiä paljon, kuten Kelmin kanssa aina.