Tämmöinen lappunen saatiin kotiintuomisiks:

Paikkamakuu 0p

Seuraaminen taluttimetta 9p

Maahanmeno seur. yhteydessä 10p

Luoksetulo 8,5p

Seisominen seur. yhteydessä 9,5p

Noutaminen 9p

Kauko-ohjaus 9p

Estehyppy 0p

Kokonaisvaikutus 8p

Yhteensä 135,5p, kolmospalkinto ja sijoitus 3/8.

 

Että näin. Paikkamakuussa Sesi oli kuulemma noussut pian istumaan, mutta pysynyt siinä kunnes paikkamakuusta lähti collie näkösuojan luo. Silloin oli kuulemma alkanut puhina ja levoton liikehdintä ja loppujen lopuks Sesi oli lähtenyt tuleen näkösuojalle päin. Istumasta se oli lähtenyt noin 15 sekuntia ennen ajan loppumista! Mutta samapa tuo, mulle pääasia on se, että se nousi istumaan eikä luottanut mun kykyyni selviytyä yksin tästä colliesta. Treenattavaa: Näkösuoja ihan back to basics. Ja sitten vois ottaa häiriökoirakolla esim. luoksetuloja näkösuojaa kohti.

 

Estehypyssä tuli se vanha tuttu, eli esteen kiertäminen, tosin jos olisin istu-käskyn antanut aiemmin, niin Sesi olis hyvinkin voinut jäädä keskemmälle estettä istumaan, jolloin se olis tullut takaskin hyppäämällä. Jäin vaan odottamaan liikkeenohjaajan lupaa käskyn antamiselle ja se oli sit siinä. Treenattavaa: Ensinnäkin, ohjaaja saa luvan tutustua huolellisemmin koeohjeeseen.  Ja sitten yritän aivopestä tuon eläimen asettamaan kirsunsa keskelle estettä. 

 

Muuten olen kyllä varsin tyytyväinen suoritukseen. Tuomarilla oli aika tiukka linja, joten saatuja ysejä voi kyllä pitää erinomaisina suorituksina.  Kaukoissa tais tulla ekassa istumaan nousussa kaks käskyä, mutta muuten ne meni hyvin. Noudossa Sesi tuumas, että tahtoiskohan tuo emäntä, että mä tuon tämmöisen kartion sille... No, kapulan se onneksi nouti, mutta senkin kanssa teki kunnarin tuomarin ja liikkeenohjaajan edestä eli tuli mun luo melkein sivulta. MUTTA luovutus oli suora!  Normaalisti kun homma menee ennemmin toisin päin, eli tuo suoraan, mutta luovuttaa vinoon. No, parempi näin. 

 

Sanomista tuli siitä, kun liikkeiden välillä otin Sesiä pannasta. Tää oli kumminkin ihan taktinen juttu, koska liikkeenohjaaja pyöri niin lähellä koko ajan, että Sesillä olis saattanut tulla kiusaus nappaista lahkeesta. Ja ihan hyvin tuntui viretilan säilyttämisen suhteen toimivan tuo pannasta pito, ehkä sillä tuli joku assosiaatio esineruutuun, kun sitä treenatessa otan ennen lähetystä pannasta kiinni ja taputan rintaan. Nytkin tuli näitä rintataputuksia (=viettiä nostattavia) monta. Joten ehkä otetaan tää ihan tavaks, pistemetykset yleisvaikutelmassa kun ei paljon paina.

 

Kaikenkaikkiaan oli oikein mukava päivä, vaikka aamulla nukuinkin pommiin ja sain suorittaa aikamoisen pikalähdön, että ehdin kehää rakentamaan. Kuten arvata saattaa, oli treenikassikin vielä pakkaamatta..!  Mutta hyvin kerittiin paikan päälle, AVO-luokka alkoi jo 9.30 niin sain mukavasti oman vuoron jännäämisen pois alta ja koiran heitettyä kotiin. Sitten sainkin loppukisan ihmetellä tokon ihmeellistä maailmaa ja juoda kaffetta. Eikä saa unohtaa ihania käyttö-belgejä Udoa ja Viiraa, joista etenkin jälkimmäistä rapsuttelin ja ihastelin oikein antaumuksella. On niissä vaan sitä jotain!  Ihmiset oli hyvällä tuulella, monen kanssa tuli höpistyä mukavia. Purettiin kehä ja seitsemän tunnin tilaisuus oli ohi. Eipä sitä paljon paremmissa merkeissä voi päiväänsä viettäkään!