Sain nyt vihdoin polkupyörän itselleni! Monta kuukautta sitä metsästettiin kissojen sekä koirien kanssa, mutta aina jossain mätti. Yllättävän vaikeeta oli pyörä löytää näinkin vähäisillä kriteereillä; käytetty naisten pyörä, muutama vaihde, jalkajarrut ja leveähköt renkaat. Plus tietysti kapeahko hinta.  No, äippä sen sitten löysi, Postin vanha pyörä, kolme vaihdetta ja tukeva peli. Kiitti mutsi!  

Ja hetihän se piti päästä testaamaan; ajettiin Sesin kanssa Viitapuistoon treeneihin. Vähän sain neitiä komentaa, että eturengas EI ole purulelu ja komentaa väistämään käännöksissä, mutta yllättävän hyvin meni muuten. Sesi on kyllä pyörän kanssa semmoinen veturi, että mulla käsi kramppas loppumatkasta. Pitää miettiä, että onko viisainta hommata se springeri vai uskallanko valjailla tuota juoksuttaa. Pannan kanssa se hirttää itsensä, vetää meinaan ihan kevyesti koko mun runsaan elopainoni sekä pyörän.  Käskytys sujui hienosti, alkumatkasta suhinaa, ettei syö eturengasta, hidastaessa pärinää (joo, kylähullun maine vaan kasvaa!  ), liikkeelle "mennään!" ja käännökset "väistä!". Sanoisinpa, että koirien jatkuvasti ylläpidetty arkikoulutus tuottaa tulosta ja palkitsee. 

Ja ylihuomenna sitten kisakoulutuksen testausta. Eka AVO-luokan koe, joten paljon on uutta asiaa esitettävänä. Tänään otettiin treeneissä vaan kaukokäskyt ja hyppy sekä pätkä seuraamista. Krisseltä sain toimivan vinkin seuraamisen käännöksiin; kannattaa kääntää se OMA pää ennen kuin kääntyy, niin koirakin tulee nätimmin käännökseen mukaan. Kaukot meni hyvin, vaikka ekaa kertaa oli liikkeenohjaaja koiran takana taulun kanssa. Hyppy oli kans varsin mallikelpoinen, vihdoinkin.  Niin juu, paikkamakuu otettiin alkuun ja istumaanhan Sesi nousi. Kävin sen karjaisemassa takas makuulle ja loppuajan se siellä pysyikin. Ja pysyi myös emännän turpa kiinni, meinaan tajusin, että yhteyttä varmaan löytyy mun molotuksella heti piilon taakse päästyä ja Sesin istumaan nousemisella. Jotta nyt emäntä saa padota viettiään piilossa, ehkä se koirakin patoaa omalla paikallaan, noin niin kuin seuran vuoks. 

Asenne on ainakin tänään kohdillaan koetta ajatellen ja yritän sen siinä pitääkin. Mennään viettämään mukava päivä mukavassa seurassa ja toivotaan, että saadaan edes joku tulos. Paljon on liikkeitä, jotka voi epäonnistua, mut paljon on myös niitä, jotka voi onnistua. Pidetään se lasi puoliksi täytenä.