Kävin ottamassa molemmille peruspureskelua. Kumpaakaan en pannut tolppaan, vaan mentiin rinnakkain ja patukka liikkui potkien/narusta heilutellen. Kelmikin nous hyvin tällä kertaa.

Kelmille ekat pakotteet, joihin vastasi todella hyvin. Ihan vain parit sivulletulot, joista heti vapautus saaliille. Saaliin kanssa käyttäytyminen aika vaihtelevaa, välillä kantaa, välillä tuo, välillä ravistaa. Treenit lopetin pyrkimällä mahdollisimman puhtaaseen saaliiseen, eli pannasta pitäen ja patukkaa potkien nosto, sitten patukan narusta kiinni ja ilmassa ympyrää. Kelmi tekee kyllä huikeita loikkia saaliin perään, näistä olis kiva saada kuvia, jos vaan löytyis kuvaaja.

Sesin kanssa otettiin puolustuksen kautta tottista. Nostin patukan luona, sivu ja seuraamista, haukutus jne. Kiinnitin huomiota siihen, etten aloita haukutusta aina pysähtyessäni vaan annan haukkukäskyn ja pysähdyn itse vasta sen jälkeen. Tarkoituksena, ettei alkaisi haukkumaan aina kun liike loppuu ja pitäis istua sivulle. Sesin aktiivisuus tällä tavalla tehdyssä tottiksessa on ihan eri luokkaa kuin pelkän saaliin/namin kanssa. Myös puru tuntuu erilaiselta, paljon vahvemmalta ja vakaammalta. Treenit lopetettiin samaan tapaan kuin Kelmillä.

Oli hienoa huomata, että koirat toimivat ja jotain edistystäkin on tapahtunut. Sesin vahvistunut puru oli melkein flow-elämys.