Onpahan juu treeniblogi! Tätä lukemalla saa käsityksen, että me treenataan 1-2krt/kk. Ehkä me nyt kumminkin vähän enemmän reenataan... 

Ohjatuissa treeneissä Kelmin käytös on alkuun verrattuna jo ihan huippua. Räyhäongelmasta ei näy enää jälkeäkään! Viime treeneissä mulla oli itsellä niin veto pois, että puolet ajasta tais mennä seisoskellessa ja katsellessa muita koirakoita. Tämmöiset tilanteet on ollu Kelmille "merkki" aloittaa räyhäys välittömästi. Nyt Kelmikin vaan seisoskeli mun seurana, muutama kerta tuli jäykistelyä ja murinaa, mutta nämä sain loppumaan ihan sanomalla Kelmin nimen ja antamalla nakkia. Sit taas vaan oltiin. 

Mun täytyis pystyä pitämään paremmin mielessä se, mikä tilanne oli pari kuukautta sitten. Ei ole oikein itseä eikä etenkään koiraa kohtaan vaatia mitään parasta tottista vielä, kun vasta on parannettu ongelmakäytös. Lenkeilläkin on muiden koirien ohittaminen nykyään varsin nättiä, eilenkin mentiin ilman hihnaa kahden häkissään räyhäävän laumanvartijan ohi ja voi miten kauniisti Kelmi käyttäytyi! Itse sain sirkuttamalla ja lirputtamalla koiran pitämään/palauttamaan kontaktin, leikittiin nakinpalasten kopittelua ja oltiin oikein rennosti. Kymmenen metrin päässä kaksi aluettaan tosimielellä puolustavaa LGD:a! 

Sesillä on kaukokäskyt hallussa ja nouto toimii. Palautus on tosi vino, mutta mä vielä mietin, että lähdenkö puuttumaan tähän. Kokeeseen ei kumminkaan ole kuin reilu kuukaus ja luoksetulon pysäytys sekä hyppy on vielä vaiheessa. Ja perhana, se paikkamakuu näkösuojan kanssa! Juu, olkoon noudossa vino palautus, tähän voidaan puuttu vaikka syksyn koetta varten. Hypyssä meillä on joku ihme homma, Sesi asettaa aina PA:ssa tassunsa mun jalan päälle ja hyppää tyyliin vasta toisella tai kolmannella käskyllä. Tämä hyppy on meillä joku emännälle haistattelujuttu. Hop-sanan pitäis kyllä olla satojen toistojen jälkeen niin hyvin hallussa, että Sesi kyllä tietää, mitä tarkoitan. Viime kokeeseen valmistelin hypyn pakotteiden kanssa ja hyvin meni. Välistä vaan treenatessa tuntuu, että kohta mä otan tota elukkaa niskapers-otteella kiinni ja viskaan esteen yli...   No, tehdään samanmoiset valmistelut tähän kokeeseen ja siirrytään hypyn jauhamisesta luoksetulon pysäytyksen opettamiseen. Että ei tässä nyt kauheasti treenattavaa ole, ennemmin nuo kokeeseen valmistamiset pitää ottaa huomioon. 

Ei kai tässä kummempia. Kelmille mennään huomenna tsekkaamaan sulhasta kesän juoksuja silmällä pitäen. Linjaristeytys-sakemanni on tää tapaus. Inhottaa vaan tämä yleinen asenne tahallaan seropi-pennut teettäviä kohtaan. Ei-koiraihmisten on asiaa varmaan vaikea uskoa, mutta (rotu)koirapiireissä kohdellaan murhaajaakin kauniimmin kuin seropi-pennuttajaa. Jossain määrin ymmärrän asenteen; on sille ihan hyvät perustelutkin. Mutta varsinaiseen kiihkoiluun tässä asiassa ryhtyvät eivät saa multa ymmärrystä. Kuten eivät muutkaan kiihkoilijat ja fanaatikot, oli asia mikä hyvänsä. Vaikka itse olenkin varsin intohimoinen luonne, yritän aina sitä eriävän mielipiteen esittäjääkin ymmärtää.